Πορτοκαλόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη

Πορτοκαλόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη

Συνταγή για πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι baking powder (20 γρ)
  • 2 πορτοκάλια Ξύσμα
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 300 γρ γιαούρτι

 

Για το σιροπάκι

  • 2 ποτήρια Ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ξυλαράκι κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να ξεραθεί για να θρυμματίζεται καλύτερα.
  2. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 ξεκινώντας την διαδικασία μας, έτσι ώστε να κάψει καλά
  3. Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το λάδι τα αυγά το γιαούρτι και το χυμό, αφού ενωθούν όλα τα υλικά ρίχνουμε το ξύσμα και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Κομματιάζουμε το φύλλο και το αφήνουμε μέσα στο μείγμα να βραχεί καλά
  5. Την αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε πάνω κάτω αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου. Το γνωστό κόλπο με το μαχαιράκι στο κέικ για να δούμε αν είναι ψημένη.
  6. Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να κρυώσει καλά για να την σιροπιάσουμε.
  7. Και τώρα το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
  8. Καυτό το σιρόπι το ρίχνουμε πάνω στην κρύα ποροκαλόπιτα και την κόβουμε σε μερίδες, εκείνη την ώρα λίγη ξεκούραση επιβάλλεται για να ρουφήξει όλο το σιροπάκι το φύλλο μας..

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε :

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ