Μακαρονάδα με γαρίδες από την Εύα Παρακεντάκη

Μακαρονάδα με γαρίδες από την Εύα Παρακεντάκη

Μακαρονάδα με γαρίδες.Δεν ξέρω πόσο παλιά είναι αυτή η συνταγή,τη θυμάμαι από τότε που θυμάμαι,βέβαια αυτό  που είναι χαραγμένο στο μυαλό μου χαρακτηριστικά, είναι να την κοιτάζω να καθαρίζει με υπομονή της ωμές γαρίδες και να τους αφαιρεί το εντεράκι με χειρουργική ακρίβεια με την οδοντογλυφίδα.Στην συνέχεια να τις βάζει σε ένα μπολ με φέτες λεμονιού να κοιμηθούν και να πιάνει την επόμενη. Με ενθουσίαζε τόσο πολύ η εικόνα αυτής της διαδικασίας,που όταν έβλεπα γαρίδες στο σπίτι που θα τηγανιζόντουσαν ή που θα ψηνόντουσαν απλά στα κάρβουνα, δεν μου άρεσε.Το λατρεύω αυτό το πιάτο,το μακαρόνι Νο6, χωρίς καμία αντίρρηση.

Δοκιμάστε την όπως ακριβώς σας την δίνω…

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 24 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο ροδελίτσες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή ένα κονκασέ
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι-πιπερι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κ.σ πελτέ

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο,το κρεμμύδι το ξερό και τις γαρίδες. Ροδίζουμε τις γαρίδες για 1′-2′ . Τις βγάζουμε σε μία πιατέλα. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα το πελτέ και τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και χαληλώνουμε τη φωτιά μας. Βράζουμε τα σπαγγέτι μας σε αλατισμένο νερό και χωρίς να τα σουρώσουμε καλά(δηλάδή να κρατάνε λίγο νερό)τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ελάχιστο από το νερό των ζυμαρικών να αραιώσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και κόβουμε μόνο την πρασινάδα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας σε μπαστουνάκια(ζουλιέν) και σερβίρουμε ζεστά μακαρόνια!

 

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε :

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

 

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ