search-button
cross-out

Τηγανίτες με φρέσκο ανθότυρο και μέλι από την Εύα Παρακεντάκη

Τηγανίτες με φρέσκο ανθότυρο και μέλι από την Εύα Παρακεντάκη

Μια γλυκιά συνταγή για μικρούς και μεγάλους!

Yλικά

  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 4 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ λιωμένο βούτυρο που το έχουμε αφήσει και έχει κρυώσει
  • 5-6 σταγόνες εσάνς βανίλιας
  • 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το µπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα µπολ. Προσθέτουµε τα αυγά, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά το χυλό. Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 10΄.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ένα κομματάκι  βούτυρο και αφού λίωσει και πιάσει όλη την επιφάνεια παίρνουμε μία κουτάλα την μισογεμίζουμε και την αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Το  ψήνουμε από τη µία πλευρά, όταν βγουν φουσκάλες στην τηγανίτα μας είναι έτοιμη η κάτω πλευρά, µε μία σπάτουλα το αναποδογυρίζουμε  για να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά. Τις στήνουμε σαν πύργο, βάζουμε το ανθότυρο και περιχύνουμε με το μέλι. Πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Cooking

Latest

zinapost.gr