Υγρό κέικ σοκολάτας από την Εύα Παρακεντάκη

Όσο συννεφιάζει ο καιρός και “μένουμε σπίτι” σπίτι,τόσο πιο πολύ αποζητάμε τη γλύκα και την σοκολατένια γεύση. Αυτό το κέικ είναι αφράτο και η υγρασία που έχει το κάνει μοναδικά εξαρτησιογόνο! Σοκολατομάνια σε όλο της το μεγαλείο….. Για το κέικ θα χρειαστείτε 500 γρ. ‏κουβερτούρα ψιλοκομμένη 130 γρ. ‏βούτυρο μαλακό 300 γρ. ‏ζάχαρη κρυσταλλική 160 γρ. ‏κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε […]

Όσο συννεφιάζει ο καιρός και “μένουμε σπίτι” σπίτι,τόσο πιο πολύ αποζητάμε τη γλύκα και την σοκολατένια γεύση.

Αυτό το κέικ είναι αφράτο και η υγρασία που έχει το κάνει μοναδικά εξαρτησιογόνο!

Σοκολατομάνια σε όλο της το μεγαλείο…..

Για το κέικ θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 130 γρ. ‏βούτυρο μαλακό
  • 300 γρ. ‏ζάχαρη κρυσταλλική
  • 160 γρ. ‏κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • βανίλια
  • 3 ‏αυγά
  • 150 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ. ‏κακάο
  • 1 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. ‏γιαούρτι
  • 2 κ.γ. ‏χυμό λεμόνι

Για τη ganache

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ βούτυρο

Ας ξεκινήσουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε την φόρμα .Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος δυνατά με σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις γίνει σαντιγί προσθέτουμε το γιαούρτι το λεμόνι την .Λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε  μπεν μαρί. Προσθέτουμε  στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά .Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο την baking soda και τα ανακατεύετε. Σιγά-σιγά  προσθέτουμε  το μείγμα από το αλέυρι  στο μίξερ με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την σαντιγί και τέλος την λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με μία μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω αέρα αλλά τη φόρμα μας στο κέντρο του φούρνου για 50-55  λεπτά.Μόλις κρυώσει το ξεφορμάρουμε

Εκτέλεση για την ganache

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και την λιώνουμε σε  μπεν μαρί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και το βούτυρο.

Μόλις λιώσουν χτυπάμε δυνατά το μείγμα με ένα σύρμα .Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και με τη κουβερτούρα.

Περιχύνουμε πάνω από το κέικ μας!

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε :

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/